SFToYou – društvena mreža sa karakterom

Što je SFToYou?

Oni manje upućeni, štreberski nastrojeni „maturanti“, zasigurno će vam reći: „nova društvena mreža“. No, budite sigurni, za odgovor na nekom ozbiljnom budućem maturskom ispitu za prolaznu ocjenu trebati će znati puno više. Zato krenimo u kratku nadogradnju znanja.

Što je SFToYou?

Oni manje upućeni, štreberski nastrojeni „maturanti“, zasigurno će vam reći: „nova društvena mreža“. No, budite sigurni, za odgovor na nekom ozbiljnom budućem maturskom ispitu za prolaznu ocjenu trebati će znati puno više. Zato krenimo u kratku nadogradnju znanja. 

Ako bismo željeli u nekoliko riječi opisati ovu internetsku društvenu platformu – što ona jest i što će tek biti – najbolje je zamisliti Facebook, Twitter, Instagram i ostale istoznačnice, oduzeti im sve postojeće mane i nadograditi ih vlastitim željama.

Trenutna, aktualna verzija, naravno, još ne pruža pravu sliku jer se radi tek o beta verziji. Ali ono što nas očekuje u konačnici je upravo naprijed opisano.

No što je ono po čemu SFToYou treba posebno izdvojiti?

Na stranu sve tehničke mogućnosti koje će mnoštvom pluginova korisnicima u skorije vrijeme pružati poseban doživljaj, najvažnija osobina ove mreže je vjerodostojnost, jer ne postoji mogućnost stvaranja lažnih profila.

Time SFToYou postaje definitivno jedina ozbiljna društvena mreža na internetskom govornom području, što podiže standarde u ovoj vrsti socijalne komunikacije. U ovoj priči nema lažnog predstavljanja, jer ovoga puta iza svakog profila stoji stvarna osoba, imenom i prezimenom, koja preuzima potpunu odgovornost za vlastite sadržaje i moguće „verbalne delikte“. Slijedom toga ne postoji potreba za cenzurom u bilo kojem interesnom obliku. Naravno, ta sloboda ne važi za širitelje mržnje, nacionalne, rasne i spolne netrpeljivosti. Sa takvima likovima kompanija veoma brzo izlazi na kraj – brisanjem profila i trajnom zabranom pristupa.

Za očekivati je da će ovu kvalitetu najprije prepoznati i pozdraviti javne ličnosti, oni koji su godinama pronalazili „sebe“ i „vlastite objave“ na desetinama lažnih stranica, kao i svi pristojni korisnici koji su morali trpjeti bezobraštine i uvrede raznih internetskih anonimusa.

Druga bitna kvaliteta koju treba istaknuti je maksimalna zaštita privatnosti korisnika. U pozadini sustava ne skupljaju se i ne dilaju osobni podaci članova sa kojima se trguje, u cilju plasiranja ciljanih oglasa na temelju osobnih interesa. Korporacijama koje imaju u planu takvu vrstu poslovne računice  iz vrha kompanije javno se poručuje: „ne računajte na nas“.

Sljedeća važna karakterna crta ove mreže je poštena poslovna suradnja između vlasnika i korisnika. Jer, svima nam je jasno, sve društvene mreže su ozbiljan posao koji svojim vlasnicima donosi ogromnu zaradu. Veliki dnevni promet koji generira besplatna radna snaga mnogobrojnog članstva to im garantira.  No, za razliku od ostalih, kompanija InFace Invest Group cijeni doprinos svojih „radnika“ u opsegu vlastitih prihoda te se cjelokupna dobit dijeli u ravnopravnom postotku prema osobnim zaslugama – što se jamči franšiznim ugovorom dviju strana.

Franšiza je dakle krunska vrijednost ovog poslovnog koncepta, pri čemu treba reći da osim pravne sigurnosti, ovaj ugovor jamči dugoročni kontinuitet obiteljskog biznisa jer se isti nasljeđuje. A jedina obaveza članova  je pridržavanje načela i pravila poslovanja, uz mogućnost bezuvjetnog prekida ugovorne suradnje u svakom trenutku.

I, da li je to sve?

Ne! Tek smo na početku! Jer SFToYou je samo jedna karika u lancu niza aplikacija i poslovnih platformi koje svim franšizerima ove kompanije stoje na raspolaganju. A ono što nas čeka u bliskoj budućnosti nadilazi sva očekivanja.

No, da ne bude zabune. Franšiza, koja naravno da ima svoju cijenu, nije obavezna. Korisnici mreže imaju pravo na besplatan pristup, sa jedinom obvezom verifikacije osobnog profila. U tom slučaju ne ostvaruje se zarada, ali takvi članovi u postojećem statusu slobodnih korisnika  imaju prilike upoznati sustav te u svakom trenutku postati dijelom poslovnog tima – tj. uz malu investiciju aktivirati poslovni račun i početi graditi poslovnu karijeru.

Kada kažem „mala investicija“ mislim na ukupni jednokratni trošak  aktivacije startnih franšiznih paketa, gdje u ovome času najniža cijena ne prelazi troškove skromnog obiteljskog rođendana. A ljepšeg i nadasve isplativijeg rođendanskog poklona od franšizne ulaznice u ovu veliku poslovnu zajednicu zasigurno nema. No prije toga svakako je potrebno upoznati sve ponuđene opcije (koje nose manje ili veće benefite), kao i cijelu sistemsku strukturu jer dobra edukacija znatno skraćuje vrijeme do punog uspjeha.

Toliko za danas o naslovnoj temi ove kolumne. U sljedećim nastavcima bavimo se društvenim vrijednostima i socijalnim  aspektima poslovnog koncepta kompanije InFace Invest Group.

Davor Suhan

Blog: Mala škola „InFejsa“

SFToYou