Početna konferencija projekta „One to mogu“ udruge SINKO Institut

Projektom „One to mogu“ Studijskog instituta za novinarstvo, kulturu i obrazovanje  (SINKO institut) iz Virovitica koji je javnosti predstavljen na početnoj konferenciji u subotu 31. srpnja bit će zaposleno deset žena s lokalnog područja iz skupine teže zapošljivih osoba

Projektom „One to mogu“ Studijskog instituta za novinarstvo, kulturu i obrazovanje  (SINKO institut) iz Virovitica koji je javnosti predstavljen na početnoj konferenciji u subotu 31. srpnja bit će zaposleno deset žena s lokalnog područja iz skupine teže zapošljivih osoba. One će sljedećih dvanaest mjeseci (od. 1.kolovoza 2021. do 31. kolovoza 2022.) raditi na pružanju pomoći i podrške krajnjim korisnicima projekta, odnosno ljudima u potrebi pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Nezaposlene žene iz ruralnih krajeva ili pripadnice nacionalnih manjina ovim zapošljavanjem jačaju svoj radni potencijal čime postaju konkurentnije na tržištu rada.

Partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Virovitica, Centar za socijalnu skrb Slatina i Hrvatski zavod za zapošljavanje Virovitica. Trajanje projekta je 14 mjeseci. Prvi mjesec je priprema, odabir korisnika i odabir zaposlenika, od drugog do trinaestog mjeseca rad djelatnica na terenu i zadnji mjesec izrada ugovornom tijelu.

Ukupna vrijednost projekta je 928.600 kuna, a financiran je stopostotnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda.