Buđenje novinarstva? Ana Brdarić Boljat, u emisiji Direkt, direktno “usridu”!

„Već mjesecima pričamo o tome Kako se stvorilo toliko veliko nepovjerenje u anti korona cjepivo? Kako smo došli do toga da pola Hrvatske ne želi spasonosnu iglicu primiti u rame? E pa, evo kako se rađa skepsa:

Današnji dan je ogledni primjer. Prema objavljenom izvješću HZJZ-a u velikoj analizi od 880 tisuća cijepljenih – zaključak je bio da nitko tko je primio obje doze u Hrvatskoj nije potom preminuo od korone. Nula. Dakle nitko. A onda preokret – RTL-ova Leona Šiljeg je u razgovoru s liječnicom iz KB Dubrava doznala da je samo u toj bolnici osam preminulih s koronom ili od korone i nakon što su primili obje doze.“ – započinje prilog novinarka Ana Brnardić Boljat. Da bi na kraju poentirala:

„Ako bi trebali sažeti ovaj komunikacijski gaf onda bi to bilo nekako otprilike ovako: HZJZ je objavio da je nula onih koji su umrli zbog korone, a cijepljeni su s obje doze. Ali oni su mislili samo na one koji su umrli baš zbog korone, a COVID je bio osnovni uzrok. A KB Dubrava, kad su rekli broj 8, mislili su i na one koji su imali obje doze, dobili koronu i umrli od raka, infarkta ili nečeg trećeg.

Glavni problem je u tome što se te dvije stvari dosad nisu nikada odvajale. Baš nikad. Svi s COVID-om su ušli u istu statistiku. Tako smo imali i one slučajeve gdje su djeca preminula i ušla u rubriku preminulih od korone iako su prethodno imali neke druge teške bolesti. Kako se to sad odjednom počelo odvajati i zašto? E, taj odgovor još čekamo.“

Cijeli prilog pogledajte na portalu RTL televizije OVDJE