Potvrđena prisutnost kontaminiranih mikro i nanočestica u cjepivima

Dr. sc. Antonietta Gatti, dr. biol. spec. nanopatologije, nanotoksikologije, nanoekotoksikologije dokazala je kontaminiranost cjepiva i njegovog sastava, zagađenog mikro i nanočesticama različitih anorganskih elemenata, koje mogu uzrokovati brojne i ozbiljne bolesti.

Znanstvenica je izvanredni profesor u Nacionalnom vijeću za istraživanje Italije, Institutu za znanost i tehnologiju keramičkih materijala, ugovorni predavač na Sveučilištu u Urbinu (Italija). Osnovala je Nanodiagnostics, istraživačku kompaniju za istraživanje patoloških tkiva i dijagnoza nanopatologija. Gostujuća je profesorica na NUARI (Washington, SAD) i savjetnica Europske zaklade za znanost. Vodila je Laboratorij biomaterijala na Sveučilištu u Modeni (Italija) 32 godine.

Više o znanstvenici: https://ahrp.org/trzboard/antonietta-m-gatti-phd/

Novija studija potvrdila je prisutnost kontaminiranih mikro i nanočestica različitih anorganskih elemenata u sastavu cjepiva. Većina pronađenih čestica identificirana je u znanstvenoj literaturi kao biološki nespojiva (i nerazgradiva), pa autor studije, dr. Antonietta Gatti i suradnik Stefano Montanari, zaključuju da su nalazi istraživanja važni i u kontekstu ispitivanja nuspojava cijepljenja.

Biološki nespojive mikro i nanočestice pronađene u cjepivima, koje su otkrili Gatti i Montanari, mogu biti uzročnici mnogih bolesti i potencijalno promijeniti genetski zapis (DNK) pojedinca.

Pronađene tvari nisu navedene među sastojcima cjepiva prema originalnim uputama proizvođača. S obzirom na potencijalnu opasnost, autori zaključuju da su se te tvari nerazumno i zasad neobjašnjivo našli u cjepivima.

Opasnost od onečišćenih čestica

Čak i na mikroskopskoj razini – biološki nespojive čestice, ne bi smjele biti u sastavu komponenata cjepiva. Međutim, “atomski” bliskim promatranjem Gattija i Montanarija, pronađen je širok spektar takvih stranih tijela. Ovdje ćemo istaknuti nekoliko pojedinačnih.

Čestice mikro / nano olova pronađene su u HPV cjepivu (Cervarix, Gardasil), cjepivu protiv gripe (Agrippal S1) i cjepivu protiv meningokoka (Meningitec).

Također su pronađene zrcalne / nano čestice nehrđajućeg čelika pronađene između ostalih i u dječjim cjepivima. Konkretno, cjepivu protiv difterije, tetanusa i pertusisa – DTP (Infarix Hexa i Repevax), cjepivu protiv ospica, zaušnjaka i rubeole – MMR (MMR vaxPro), cjepivu protiv pneumokoka (Prevenar 13), cjepivu protiv meningokoka, Meningokoki, Meningokoki ). Na primjer, čelik je pronađen i u cjepivu protiv gripe (Focetria, Agrippal S1, Vaxigrip) i cjepivu protiv HPV virusa (Cervarix).

U dječjim cjepivima identificirane su mikro / nano čestice željeza u MMR (Priorix), kao i platina, srebro, željezo i krom, a u MMR cjepivu (MMR vaxPro) i DTP cjepivu (Infarix Hexa i Repevax) zlato i cink,

Takve čestice, ako se ne eliminiraju iz tijela, mogu izazvati kroničnu upalu ili autoimune reakcije u tijelu pojedinca, povezuju Gattija i Montanari. Toksičnost ovih čestica ovisi o kombinaciji čimbenika, a ne samo o osnovnom kemijskom sastavu.

Slične mikro nanočestice povezane su u drugim istraživanjima u krvi bolesnika s leukemijom i kao mogućim uzročnikom kožnog vaskulitisa.

Nuspojave cijepljenja

Gatti i Montanari ističu da se broj prijavljenih nuspojava cjepiva povećao posljednjih godina. Na primjer, cjepivo protiv ospica, rubeole i zaušnjaka (MMR) često povezuju s autizmom; cjepivo protiv difterije, tetanusa i pertusisa (DTP) s placentalnom smrću, cjepivo protiv hepatitisa B s multiplom sklerozom i čestim imunokompromitiranim cijepljenjem.

Aluminij, koji je poznati dodatak u cjepivima, često je povezan s različitim neurološkim poremećajima i bolestima.

U posljednje vrijeme, prema autorima, dosad su prijavljeni prilično neistraženi simptomi, poput kronične boli i umora, kao i srčanih poremećaja (tahikardija) s cjepivima u uzročnom smislu.

Pionirska istraživanja o fizičkoj kontaminaciji cjepiva

Gatti i Montenari su se zajedno s istraživanjem nuspojava cjepiva usredotočili na moguće fizičko onečišćenje cjepiva. Talijanski autori izvršili su precizni rendgenski elektronski mikroskop (Enviromental Scanning Microscope, x-ray microsope) koristeći ovaj postupak kako bi potvrdili fizičko onečišćenje cjepiva mikro i nano stranim česticama.

Cijeli članak pročitati na portalu dokumentarac.hr